Ingredienser för 4 personer
1,5-2 kg vit färsk sparris
salt , 1 tsk socker
1 ägg
200 gr broccoli
150 gr kassler i skivor
1 knippa persilja
1 påse pulversås hollandaise (för 125 gr smör)
125 gr smör
5 msk grädde
Tillagning:
- Skölj och skala sparrisen och skär bort den nedersta träiga biten. Koka sparrisen i saltat vatten med sockret 20 – 25 min.
- Ansa och skölj broccolin och dela den i fina blomklasar. Koka i liten mängd saltat vatten i ca 5 min. Koka och kyl hastigt ned ägget. Skär ägg och kasseler i fina tärningar. Skölj och hacka persiljan.
- Låt sparrisen rinna av och håll den varm. Tillaga såsen enligt anvisningar och tillsätt smör och grädde. Låt broccolin rinna av och blanda den med kasseler och ägg. Lägg upp vackert och servera med persiljepotatis.
Tillagningstid: 1 timme
Kcal: 450
Kj: 1890
Fett: 36 gr
Kolhydrater: 10 gr
Äggvita: 20 gr
Vi rekommenderar något av Sparrisfestivalens vita torra eller nästan torra (se vintips) tyska viner av druvsorterna Weisser Burgunder eller Grauer Burgunder till maträtten.